Med flid og lidt håndværksmæssig snilde kan du sagtens male dit badeværelse på egen hånd. Men der er ingen grund til at gøre det sværere, end det er – og derfor har vi samlet fire typiske fejl, du med fordel kan undgå.
Selvom badeværelset er et af de mest udfordrende rum i boligen at male, kan du sagtens selv slippe godt fra det. Du skal blot være villig til at lægge de nødvendige ressourcer i arbejdet i form af tid og kræfter og ikke mindst sætte dig grundigt ind i valget af maling.
Men der er fire ting, du bør undgå. Det er klassiske fejl, som mangt en boligejer har begået – men hvis du kan undgå dem, er det bestemt en god idé. Alternativt kan du nemlig ende med et resultat, der enten skal laves om, eller som ikke er særlig flot.
Fire klassiske malerfejl på badeværelset
1) Du forbereder dig ikke grundigt nok
Forberedelse er alfa og omega, når det kommer til malerarbejde. Springer du over, hvor gærdet er lavest, kan du hurtigt ende med et resultat, du ikke er glad for.
Start derfor først og fremmest med at sætte god tid af til dit malerprojekt, så du kan forberede badeværelset efter alle kunstens regler. Du skal eksempelvis dække møbler og inventar af samt opsætte malertape, så der ikke kommer maling på paneler, lister og kontakter.
Dernæst skal vægge og lofter rengøres, og hvis der er huller eller ujævnheder, skal de repareres med vådrumsspartel.
2) Du bruger den forkerte maling
Lige præcis på badeværelset er det helt essentielt, at du anvender den rette maling. I vådrumszoner som brusenichen, omkring badekarret og over håndvasken kan du med fordel bruge decideret vådrumsmaling.
En vådrumsmaling tåler kontakt med vand og giver ekstra beskyttelse, så der ikke trænger fugt ind igennem malingen.
De andre områder af badeværelset kan males med almindelig maling med høj glans. Alternativt kan du bruge vådrumsmaling i hele rummet for at sikre et ensartet udseende.
3) Du glemmer at grunde fliserne
Skal fliserne også males, bør du altid slibe dem først, så de får en mat og ru overflade. Derefter skal du bruge hæftegrunder, og selvom det er fristende at springe dette trin over, er det bestemt ikke anbefalelsesværdigt.
Når du sliber og grunder fliserne, kan slutmalingen bedre hæfte på overfladen, og dermed slipper du for at male om inden for de næste par år, fordi malingen skaller af.
4) Du maler kun én gang
Hvis vægge og lofter på dit badeværelse er hvide i forvejen, og de skal være hvide igen, så kræver det næppe mere end én gang maling at dække overfladen. Du kan i så fald nøjes med at male én gang – det er bare ikke den bedste løsning.
Badeværelset har brug for ekstra beskyttelse, og derfor anbefaler vi, at du altid maler væggene mindst to gange. Det gør en stor forskel for modstandsdygtigheden og den generelle levetid.
Skal MalerKanonen hjælpe dig?
Der er mange overvejelser, der går forud for maling af badeværelse, og det kan være svært at få greb om dem alle.
Vil du have hjælp til at træffe de rette valg og ikke mindst sikre dig et flot og professionelt resultat på badeværelset – ja, så kan du med fordel overveje at lade en maler forestå opgaven. Hos MalerKanonen er det gratis og uforpligtende at indhente et tilbud, og vi har mange års erfaring med blandt andet maling af vådrum.